Perfect Day Media blir en del av internationella PodX Group

12 September 2024

Stockholm, 09.12.2024 – Perfect Day Media, ett av Nordens största och mest framgångsrika podcastbolag, blir en central del av snabbväxande PodX Group som köper 100% av Perfect Day från sitt systerbolag PopHouse Entertainment.

Patrick Svensk, VD PodX Group:Vi är stolta och glada över att välkomna Perfect Day Media till PodX Group. Perfect Day Media har en unik position på den nordiska podcast-marknaden och är bäst på att attrahera de främsta talangerna och profilerna, samt att framgångsrikt kommersialisera format och innehåll. Förvärvet ligger helt i linje med vår vision – att bli den ledande internationella podcastaktören.”

Under de första åren har PodX genomfört en rad förvärv i poddbranschen, så som Studio Minuit och Nouvelles Écoutes i Frankrike, Posta i Argentina, Filt och Suomen Podcastmedia i Norden och Goldhawk Productions, Listen och Platform Media i Storbritannien.

Perfect Day Media, med succéer som Alex & Sigges podcast, Ursäkta, When we were Kings, Gynning & Berg och Fredagspodden, fick ny ledning vid årsskiftet, då Karolina Sandberg och Tove Barkestad tog över efter grundarna Hannah Widell och Amanda Schulman. Sedan dess har den nya VD-duon ökat omsättningen och förbättrat rörelseresultatet. Karolina Sandberg och Tove Barkestad kommer att fortsätta dela på ansvaret för Perfect Day Media efter PodX Groups förvärv.

Karolina Sandberg och Tove Barkestad, Perfect Day Media:Efter en intensiv och stärkande vår är vi väldigt glada över det fortsatta förtroendet från våra nya ägare att leda bolaget framåt. Det känns också väldigt lyxigt att tillhöra detta podcastkollektiv, där vi i sällskap med PodX Groups övriga dotterbolag ser betydande möjligheter för Perfect Day Medias fortsatta utveckling genom det nätverk och kompetens som finns inom PodX Group.”

 

 

Om PodX Group

PodX Group är dedikerade i att investera i de podcastbolag med internationella podcast-IP som skapar det bästa innehållet. PodX Group tar rollen som aktiv partner för att gemensamt utveckla podcastföretagen till ledande producenter på varje marknad och segment genom att erbjuda finansiering samt stöd kring affärsutveckling, internationalisering och kommersialisering. Dessutom blir partnerföretag till PodX Group en del av ett globalt nätverk av välkända podcastföretag som möjliggör samarbete och synergier inom hela koncernen

 

Om Perfect Day Media

Perfect Day Media grundades av Hannah Widell och Amanda Schulman 2011 och utvecklar, producerar och kommersialiserar podcasts. Bolaget ligger bakom många av Sveriges största poddar, däribland Alex & Sigge, Ursäkta, Gynning & Berg, Fredagspodden och When We Were Kings.

 

För mer information vänligen kontakta:

Patrick Svensk, patrick.svensk@podxgroup.com.

Karolina Sandberg, karolina.sandberg@perfectdaymedia.se.

This site is registered on wpml.org as a development site.