Viaplays succéserie Svenska Fall blir podcast – i samarbete mellan Perfect Day Media och Brand New Content

20 Augusti 2024

Den 29 augusti släpper Viaplay den 12:e säsongen av den populära dokumentärserien Svenska Fall –kriminalprogrammet som skildrar brotten som skakat om Sverige. Men redan på tisdag släpps Svenska fall som podcast i samarbete med Perfect Day Media och Brand New Content. Inför den första poddsäsongen, med premiär 20:e augusti, har man valt ut några av de starkaste avsnitten från TV för att anpassa till poddplattformen. Den första säsongen består av gripande svenska brottsfall fördelat på 12 avsnitt som alla släpps under hösten.

Delar av säsongen, de första två fallen samt inledande delar i alla fall, kommer att släppas annonsfinansierat och gratis för lyssnarna medan resterande delar kommer att släppas bakom betalvägg och reklamfritt för 25 kronor. Det kommer också att finnas möjlighet att reklamfritt prenumerera på hela säsongen för 149 kronor.

Säsongen inleds med Kannibal-fallet som chockade hela Sverige 2005. Camilla Lifvendahl knivmördas i sitt hem i Gävle. Hennes sambo Tommie Karim larmar polisen. Polisen söker efter en man utefter det signalement som sambon anger, men hittar ingen. Näst på tur skildras fallet ”Mord utan kropp” från 2013 där tillkallad polis hittar blodfotspår i hallen, en blodpöl i köket, och i sovrummet ett barn i en spjälsäng.

Brand New Content är produktionsbolaget bakom TV-serien Svenska Fall och producerar nu även den nya podcastserien.

– Under alla år som Brand New Content har producerat Svenska fall för tv har jag drömt om att även producera avsnitten som podd. När jag kontaktade Perfect Day märkte jag snabbt att de trodde lika mycket på projektet som vi och jag förstod att partnerskapet mellan oss tillsammans med Viaplay skulle passa perfekt, kommenterar Klas Lindberg, exekutiv producent på Brand New Content.

Perfect Day Media har under det senaste året breddat sina intäktsströmmar inom både annons, betalvägg, helbrandat innehåll och live. Det här är första gången bolaget överlåter poddproduktionen i samarbete med ett annat produktionsbolag för att endast fokusera på publicering, marknadsföring och kommersialisering.

– Vi har länge sneglat mot true crime -genren, men inte riktigt hittat fram i en lukrativ produktions- och intäktsmodell för den typen av innehåll. Samarbetet med Brand New Content och Viaplay i kombination med vår utveckling av Ads och betalvägg har nu gett oss en möjlighet att testa en kommersialiseringsmodell vi tror och hoppas kan fungera, kommenterar Karolina Sandberg på Perfect Day Media.

Svenska fall – podcast, premiär tisdagen den 20 augusti med nya släpp varje tisdag
Ep 1 – Kannibalen från Gävle
Ep 2 – Mord utan kropp
Ep 3-4 – Den ofrivillige Mördaren (dubbelavsnitt)
Ep 5-6 – Mordet på Anna Lindh (dubbelavsnitt)
Ep 7 – Dödsdömd mördare
Ep 8 – Rastplats 58
Ep 9 – Den kvinnliga styckmördaren
Ep 10 – Vem mördade Susan?
Ep 11 – Flickan som försvann
Ep 12 – Flygvärden som dödade

Perfect Day Media huserar några av Sveriges största kommersiella poddar, bland andra Alex & Sigges podcast, Ursäkta, When we were Kings och Gynning & Berg.

Brand New Content konceptualiserar och producerar tv-format och kommunikationskoncept så som Sommar med Ernst, true crime podden ”En hund begraven” och Kristallen.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Karolina Sandberg, Perfect Day Media, karolina.sandberg@perfectdaymedia.se
Klas Lindberg, Brand New Content, klas.lindberg@brandnewcontent.se

This site is registered on wpml.org as a development site.