Diamant Salihu och Perfect Day går samman för att lansera poddboken – När ingen lyssnar

12 Augusti 2024

Nu släpper Perfect Day Media poddboken När ingen lyssnar baserad på Diamant Salihus bok med samma namn. Efter framgångarna med poddboken Tills alla dör hoppas nu Salihu nå nya målgrupper med sin berättelse om hur knäckningen av Encrochat förändrade kampen mot den organiserade brottsligheten.

I juli 2022 släppte Perfect Day Media Diamant Salihus prisade reportagebok Tills alla dör som en dramatiserad poddbok i samarbete med förlaget Mondial. Poddboken Tills alla dör är en förkortad version av originalet, där musik, autentiska nyhetsklipp och ljuddesign skapar en mer lättkonsumerad och tillgänglig berättelse. Tills alla dör består av sju avsnitt och är tillgänglig på alla stora ljudstreamingtjänster där den hittills har nått nästan 700 000 lyssningar.

I april 2023 kom Diamant Salihus senaste bok När ingen lyssnar och nu lanseras poddboksversionen, även denna gång i ett samarbete mellan Perfect Day Media och förlaget Mondial.

– Idag är Sverige i en situation där svenska barnsoldater skickas på morduppdrag i våra grannländer. Genom hundratals intervjuer, bland annat med de pojkar och unga män som ”krigar” mot varandra, har jag försökt förstå hur vi hamnade här. Därför är jag verkligen tacksam över att historieskrivningen levandegörs genom poddböckerna. Det är först när fler förstår och när vi lyssnar som vi också kan ta oss ur den här situationen, säger Diamant Salihu

När ingen lyssnar handlar om när rättsväsendet lyckas infiltrera Encrochat och andra krypterade tjänster, om hur det plötsligt blir möjligt att följa tungt kriminellas kommunikation i realtid, och om hur polis och rättsväsende agerar för att rädda liv, förhindra brott och gripa så många som möjligt innan operationen blir avslöjad.

Ansvarig producent och inläsare för När ingen lyssnar är Johan Dahlberg på Perfect Day Media.

– Det är en ynnest att få jobba med en sådan stark grundberättelse som Salihus. Liksom i arbetet med Tills alla dör har utmaningen varit att skapa en förkortad version utan att förlora vare sig driv eller begriplighet. Målet har varit att göra varje sekund så förtätad som möjligt och jag hoppas och tror att lyssnaren kommer få uppleva den här berättelsen på ett helt nytt sätt, säger Johan Dahlberg.

Den nya poddboken När ingen lyssnar har premiär den 28 juni och släpps i totalt sju avsnitt på mellan 35-45 minuter och har premiär idag. De tre första avsnitten kommer att finnas gratis på alla stora ljudstreamingtjänster, resterande fyra avsnitt kostar 49 kr och kommer att kunna köpas smidigt i samarbete med Perfect Day Medias tekniska partner Sesamy.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Ömer Toll, Head of Business Development på Perfect Day Media

omer.toll@perfectdaymedia.se, +46722 22 85 05

This site is registered on wpml.org as a development site.