Petra Mede startar podcast med Anna Granath i samarbete med Perfect Day Media

12 Augusti 2024

”Nu tar vi det jävligt lugnt! ”- en ny podcast är född! Eurovisionhyllade komikern Petra Mede och regissören/skådespelaren Anna Granath startar tillsammans med Perfect Day podcasten ”Nu tar vi det jävligt lugnt”. Vännerna sedan 18 år tillbaka möttes på standup -scenen och nu möts de i poddbåset. Premiär hösten 2024.

Petra Mede har etablerat sig som en av landets mest framstående och uppskattade personligheter inom underhållningsbranschen. Hon inledde sin karriär som ståuppkomiker och genombrottet kom 2009 när hon för första gången ledde Melodifestivalen. För tredje gången ledde hon Eurovision Song Contest 2024 och hyllades då både i Sverige och internationellt för sin professionalism och talang på en global scen. Hon har även varit programledare för bl.a ”Let´s Dance”, ”Guldbaggegalan”, “QX-galan”, ”Kristallen” och även arbetat som skådespelare med roller i både film och TV-serier.

Anna Granath är en svensk skådespelare, regissör, manusförfattare och komiker, som har gjort sig känd för sitt arbete inom teater, film och TV. Granath började sin karriär som musikalartist för att sedan helt byta inriktning mot Stand up comedy. Ett av hennes tidigare genombrott kom genom TV-serien ”Morgonsoffan”, sedan dess har hon medverkat och skrivit manus för flera TV-serier bla Filip och Mona, och Folk med Ångest.

Petra och Anna har tidigare samarbetat på TV-produktioner som ”Guldbaggegalan”, ”Högklackat” och ”Morgonsoffan” samt skrivit den humoristiska självhjälpsboken ”Mer självkänsla än du kan hantera”. Anna regisserade även Petras scenföreställning ”50/50”

Petra och Anna har följts åt under lång tid och känner varandra utan och innan. De har delat allt från vardagstill galaproblem under årens lopp. De har separerat, gått vidare, gjort livsval och under tiden har de skrivit skämt. Skrattet har alltid fört dem vidare. I podcasten ”Nu tar vi det jävligt lugnt” kommer de försöka förstå sin samtid, lösa problem och utvärdera sin vänskap.

– Både Petra och Anna har i sina olika gebit, med sin skarpa humor och talang för innehåll, bjudit sin publik på otrolig underhållning. De passar således väldigt bra i vårt stall av premiumprofiler och vi ser fram emot att påbörja vårt samarbete med dem som duo – både i poddformatet och som potentiell scenunderhållning, kommenterar Karolina Sandberg Co-Head på Perfect Day Media.

– Vi må vara sist på poddbollen, men ack så redo! Vi utlovar en podcast med mycket humor och spontanitet men även skrivna delar vilket gör att denna podd kommer att kännas genomarbetad, personlig och bjussig. Vi längtar!! Det gör ni med, kommenterar Petra och Anna

Podcasten ”Nu tar vi det jävligt lugnt!” har premiär i september 2024 och produceras av Perfect Day Media.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Karolina Sandberg, Perfect Day Media, karolina.sandberg@perfectdaymedia.se

Peter Jansson, PMJ Artistgruppen, peter@artistgruppen.se

 

This site is registered on wpml.org as a development site.